Facebook

partneři

Český rybářský svazModerní rybář

Přihlášení :: Registrace
BŘEZEN 2016
Jan Sýkora | Editorial | Komentáře
Vážení čtenáři, přátelé od vody!
 
Napsal mi čtenář, že čas od času vyzkouší naše recepty. „Některá jídla jsou dobrá, další ujdou a některá stojí za starou belu. Nemůžete zveřejňovat jen recepty, které jsou prověřené a vyloženě chutné? Proč neoslovíte renomované kuchaře? Třeba by byli rádi, kdyby se mohli předvést v rybářském časopisu.“
 
„Není člověk ten, aby se zavděčil všem,“ odepsal jsem dotyčnému pánovi a dodal, že každému pochopitelně chutná něco jiného a že i když osobně nemam rad rajskou omáčku, tak nikomu nevyčítám, že ji miluje. S renomovanými kuchaři jsme v průběhu dlouhých let vařili, smažili i pekli, ale to nám zase někteří čtenáři vyčítali, že jim předkládáme recepty na honosná jídla, která jsou spíše na okrasu a člověk se jimi ani nezasytí. I proto v posledních časech v rubrice Kuchařka zveřejňujeme především recepty našich čtenářů a spolupracovníků, recepty běžné, domácí, prostě lidovky, které si každý může doma vyzkoušet sám. Ryby samozřejmě také porcujeme, filetujeme, udíme, nakládáme, sušíme a pevně věříme, že leckomu naše rady přijdou vhod, což nám ostatně někteří z vás čas od času dávají najevo.
 
Na rybě coby pokrmu je přímo fantastická skutečnost, že se dá připravit na mnoho rozličných způsobů, což kupříkladu s hovězím masem patrně nedokážete. A protože existují tisíce receptů, které mezi lidmi kolují, snažíme se, aby se prostřednictvím našeho časopisu dostaly i k vám. A právě na vás je, abyste si je doma vyzkoušeli. Když vám bude chutnat, výborně, nebude-li, nic se neděje, vyzkoušíte něco jiného a třeba své chuťové kanálky potěšíte hned příště.
 
Mate-li nějaké oblíbené jídlo z ryb, neváhejte a recept (nejlépe aspoň s jednou fotkou) nám pošlete. Rádi ho zveřejníme! Mějte se březnově a všem přeji – DOBROU CHUŤ!
 
VLADIMÍR URBAN

Komentáře

Přidat komentář: