Facebook

partneři

Český rybářský svazModerní rybář

Přihlášení :: Registrace
AMUŘÍ MEDAILONKY V PARMAZÁNOVÉ KRUSTĚ
Jan Sýkora | Kuchařka | Komentáře

Potřebujeme: Filet z amura o hmotnosti asi 200 g, 30 g nastrouhaného parmazánu (lze použít i jiný druh tuhého sýra), 150 g brambor, 50 g čerstvých nebo konzervovaných hub, jedno vejce, jednu středně velkou cibuli, smetanu, bylinky podle chuti (doporučuji nevynechat kopr), sůl, bílý pepř, olivový olej, rybí koření, chilli, hladkou mouku (nebo bramborový škrob), limetku.

 
Příprava: Očištěný a z kůže stažený filet nakrájíme asi na třícentimetrové kousky. Maso okořeníme a necháme ho v chladu marinovat. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v lehce osolené vodě. Mezitím na oleji orestujeme půlku cibule a přidáme k ní uvařené brambory. Směs na pánvi prohodíme, zalijeme ji smetanou, přisolíme a nakonec do ní přidáme chilli. Na druhé půlce nakrájené cibule orestujeme houby. Pozor! Nesolíme je, aby nepustily vodu. Těstíčko připravíme zcela jednoduše. Trochu vody rozmícháme s vajíčkem, nakrájeným sýrem a pomalinku do něj přisypáváme a vmícháváme hladkou mouku nebo škrob. Nakonec do těstíčka přidáme bylinky. Kousky masa v něm obalíme a pak je na rozpáleném oleji smažíme do zlatova. Přílohu v podobě „vylepšených“ brambor porcujeme naběračkou nebo nějakou formičkou, na talíř přidáme houby, orestovanou limetku a osmažené maso.
 
Rada na závěr: Doporučuji čerstvou rybu, nebo chlazenou. Ve větších obchodních centrech ji dostanete téměř kdykoliv. Čerstvé maso má oproti zamrazenému výraznější chuť i vůni a při vaření nepouští tolik vody. K tomuto jídlu se hodí i nejrůznější druhy salátů, je to jen na vás, čemu dáváte přednost.
 
DOBROU CHUŤ A PETRŮV ZDAR
 
PŘIPRAVUJE: MILAN BERÁNEK,
rybář a šéfkuchař Restaurant-Café-Club
FOTO: VLADIMÍR URBAN, LUDĚK ŠVORC
Článek byl otištěn v časopisu 8/2009

Komentáře

Přidat komentář: